Una furgoneta dels Mossos a la zona d'oci nocturn de Lloret
Els Mossos van detenir els dinou joves per haver atemptat contra l'autoritat.
Lloret de Mar

Lloret viu una nit sense aldarulls custodiada per un fort dispositiu policial

Calma i normalitat aquesta nit a Lloret de Mar. Després dels incidents de la matinada de dijous, amb una vintena de detinguts, els Mossos d'Esquadra han dut a terme un fort desplegament per evitar una altra nit d'aldarulls. Les habituals zones de bars i discoteques estaven a vessar com és habitual aquests dies d'estiu, però aquest cop la imatge dels carrers plens de joves anava acompanyada de la presència constant dels Mossos. A banda de l'augment del nombre d'efectius policials, la ciutat també ha endurit el control del tancament de les discoteques. El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha comprovat aquesta nit, sobre el terreny, l'operatiu policial.

Actualitzat
Els llums d'alarma s'han encès a Lloret després de dues nits d'aldarulls en menys d'una setmana, la primera la matinada de diumenge a dilluns passat, quan unes 400 persones es van enfrontar a la policia, i la segona dijous, que va acabar amb una vintena de detinguts després d'un enfrontament entre grups de joves que volien accedir a una discoteca on actuava un discjòquei de moda.

Autoritats municipals i policials han respost amb contundència. L'Ajuntament ha anunciat que endurirà les normatives municipals per lluitar contra l'incivisme i ha donat ordre d'extremar la vigilància perquè es compleixi estrictament l'horari de tancament dels establiments d'oci nocturn. Una notícia que ja ha rebut crítiques per part dels empresaris del sector.

Per la seva banda, la policia ha reforçat la seva presència a les zones de gran afluència de gent durant la nit amb un dispositiu de coordinació de seguretat ciutadana entre Mossos i Policia Local amb un centenar d'efectius als carrers.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, i el director general de la policia catalana s'han passejat aquesta matinada per la població per comprovar el funcionament del dispositiu i refermar la seva voluntat que els incidents no es repeteixin.

El sindicat dels Mossos d'Esquadra SME-CCOO ha alertat de la gravetat dels aldarulls d'aquest dijous. Ha analitzat la problemàtica del municipi i ha conclòs que "la imatge que tenen els turistes joves és que Lloret és la ciutat sense llei".
Anar al contingut