Quatre docents de l'escola Mossèn Albert Vives estan citats a declarar
Quatre docents de l'escola Mossèn Albert Vives estan citats a declarar
La Seu d'Urgell

Lliuren més de 36.000 firmes en defensa de l'escola catalana a la Seu d'Urgell

Vuit docents de tres escoles del municipi han de declarar aquest dimarts per un suposat delicte d'incitació a l'odi pel tractament que van fer de l'1-O

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha rebut més de 36.000 firmes en defensa de l'escola catalana. Ha estat la vigília que vuit docents de tres escoles del municipi hagin de declarar per un suposat delicte d'incitació a l'odi pel tractament que van fer a classe del referèndum de l'1-O.

Darrere la denúncia hi ha tres famílies. Una d'elles assegura que el seu fill va rebre "humiliacions, insults i agressions" per ser fill d'una agent de la Guàrdia Civil.

El manifest, canalitzat a través de la Comissió de suport a l'escola catalana de la Seu d'Urgell, destaca que l'escola és "un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme'' i també ''una de les principals vies d'integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social''. A més, defensa la professionalitat dels docents i l'autonomia de centre i assegura que les escoles no poden obviar les inquietuds dels alumnes:

''L'escola catalana està íntimament lligada a la seva realitat social i és per això que ha d'atendre inquietuds dels seus alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics."

 

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha llançat el mateix missatge de l'escola com a model de cohesió.

 

 

Les persones citades són el director i quatre mestres de l'escola Mossèn Albert Vives, la directora i un docent del Pau Claris, i la directora de l'escola La Salle.

A Change.org, el manifest ja supera les 60.000 signatures.

Clara Ponsatí, que el govern espanyol va cessar de la Conselleria d'Ensenyament, s'ha queixat de l'"assetjament judicial" als mestres.

 

 

Tant l'Associació de Mestres Rosa Sensat com l'Assemblea Groga han fet costat als docents.

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut