Bullas

Lliure amb càrrecs el xofer de l'autocar accidentat a Múrcia

El municipi de Bullas, d'on eren les 14 víctimes mortals, acomiada els difunts en un funeral emotiu presidit pels reis

RedaccióActualitzat

La justícia ha deixat lliure amb càrrecs el xofer de l'autocar accidentat dissabte a Múrcia, un sinistre en què van morir 14 persones. L'imputat haurà de comparèixer periòdicament al jutjat i també se li ha retirat el permís de conduir mentre continua la tramitació del procediment obert per homicidi imprudent i lesions.

A més, la jutge de Cieza, el lloc on va bolcar el vehicle, ha ordenat que es precinti l'autocar i s'investigui si hi va haver algun problema mecànic. El conductor va assegurar que els frens no li havien respost. Segons el propietari de l'autocar, el vehicle havia passat la revisió obligatòria divendres. Les primeres investigacions policials, en canvi, apunten que una distracció i l'excés de velocitat són les causes més probables de l'accident.

Segons s'ha sabut ara, l'autocar sinistrat ja va tenir un accident el 20 de juny del 2010, quan va bolcar a Castelló de la Plana. Aleshores, 15 dels 31 ocupants, de l'equip de futbol juvenil de Calasparra, van quedar ferits. Els fets van passar a l'N-340 i, aleshores, conduïa el vehicle el propietari de l'empresa d'autocars, José Ruiz. L'accident va passar a poca velocitat. Després del sinistre, el vehicle va canviar d'imatge.

Funerals presidits pels reis

A Bullas, el petit municipi murcià d'on eren les víctimes mortals, s'han oficiat els funerals pels difunts, presidits pels reis Felip i Letícia. També hi han assistit el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a més de les autoritats locals.

A banda de les víctimes mortals, 8 persones continuen ferides greus i 15 més encara estan ingressades amb ferides de diversa consideració.

Les víctimes tornaven a casa, a la població de Bullas, després d'haver passat el dia a Madrid en un acte religiós. Cap a quarts de dotze de la nit, el vehicle, on viatjaven 55 passatgers i dos conductors, va sortir de la via i va caure per un terraplè d'uns quinze metres al pont que travessa el nucli de Venta del Olivo, a Cieza.

Aquest és el tercer accident d'autocar més greu que hi ha hagut a Espanya des de l'any 2000.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut