Llinars del Vallès

Llinars del Vallès homenatja els estudiants alemanys morts en l'accident aeri

L'institut alemany d'on eren les 16 víctimes afirma que "no tornarà a ser com abans"

RedaccióActualitzat

L'Institut Giola de Llinars del Vallès ha homenatjat els estudiants i professors alemanys morts en l'accident d'avió de Germanwings als Alps francesos. Aquest grup, format per setze alumnes de quart d'ESO i dos professors, tornava a casa després de passar una setmana en aquesta població vallesana per un intercanvi.

El centre ha obert les portes com cada dia, tot i que els alumnes i els professors estaven consternats per l'accident. Aquest centre fa quinze anys que fa intercanvis amb alumnes alemanys. Els catalans van ser a Alemanya al desembre i, ara, els alemanys havien vingut a Llinars.

Per això, durant la jornada d'avui, no es fan les classes habituals. A dos quarts d'onze els alumnes i professors s'han reunit i han retut un homenatge a les víctimes unint-se per afrontar la tragèdia junts.

"Ha estat un cop molt dur i molts dels alumnes no volien venir perquè han passat moltes hores amb ells, però al final molts han portat espelmes i han accedit al centre", ha assenyalat Esther Pinell, mare d'un alumne de l'institut.

"No tornarà a ser com abans"

A l'institut alemany Joseph-König-Gymnasium, d'on eren les víctimes, la consternació encara és més gran. Els alumnes han improvisat un petit altar de record a fora del recinte, on han encès algunes espelmes.

"Mai més tornarà a ser com abans", han lamentat en roda de premsa aquest dimecres els representants polítics de la regió.

El director del centre ja va avançar ahir que no es faran les classes ordinàries d'un dimecres qualsevol, però que l'escola romandria oberta perquè servís de centre d'acollida per afrontar la tragèdia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut