Barcelona

Llinares: "Quan vaig escoltar Montull i Millet, vaig respirar i pensar que no caldria declarar"

L'exdirectiu del Palau confirma que va trobar indicis més que evidents del finançament irregular de Convergència, com ara una relació d'obra pública de l'L-9

RedaccióActualitzat

Cinc dies després que els Mossos entressin al Palau l'any 2009, Joan Llinares es va fer càrrec de la institució com a director general fins al desembre del 2010. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Llinares ha explicat que, durant la seva gestió, va trobar indicis -ha dit- més que evidents del finançament irregular de Convergència i que corroboren les declaracions de Millet i Montull.

"Quan vaig escoltar les declaracions del senyor Montull i el senyor Millet, vaig respirar i vaig pensar que no faria falta declarar".

Entre la informació de finançament il·legal trobada, una relació d'obra pública de la línia 9, d'un 4,5%. Llinares, que va posar en marxa una auditoria, ha explicat que aquesta documentació trobada a l'ordinador de la secretària de Jordi Montull coincideix amb la mostrada al judici:

"Jo corroboro la documentació que vaig trobar. Coincideix amb la que han mostrat els acusats al judici."

I afegeix: "Nosaltres, més que investigar, vam estar ordenant el Palau per dins". Això sí, ha admès que després de trobar la informació va començar a tenir problemes:

"Vaig començar a tenir problemes a partir del moment que vaig trobar la informació del finançament irregular."

En la mateixa línia, Llinares ha explicat que van trobar un conveni entre el Palau i la Fundació Trias Fargas que no tenia una explicació. L'exdirector del Palau ha afirmat també que mai s'ha reunit amb Artur Mas per explicar la informació trobada al Palau de la Música. "Tampoc m'ho ha demanat mai", ha manifestat.

Sobre Ferrovial, afirma: "El vaig considerar, en un primer moment, un patrocinador que s'havia de cuidar."

Després d'assegurar que només es van saludar una vegada amb Daniel Osàcar, però que mai s'hi va reunir, ha assegurat que van trobar "100 compres corrents" i que el departament de compatibilitat li van dir que s'estaven destruint documents. En aquest sentit, s'ha preguntat: "Què es devia haver destruït abans?".

Finalment, ha explicat que, entre els membres del Patronat, va detectar "cabreig i la sensació que havien estat enganyats".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut