Barcelona

Llinares diu que les eleccions han creat distorsions i nerviosisme dins el Palau i culpa Busquets d'actuar unilateralment

L'encara director general del Palau de la Música, Joan Llinares, ha acusat Josep Maria Busquets d'haver pres decisions unilateralment quan va ocupar de manera provisional la presidència de l'Orfeó català. En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Llinares han manifestat també que les eleccions catalanes han provocat nerviosisme a la institució i ha reconegut que s'ha difós el rumor intern "en contra meu" que ell era un home del tripartit.

Actualitzat
El director general del Palau de la Música, que plegarà a finals de mes, ha manifestat que les recents eleccions catalanes han creat distorsions i nerviosisme dins la institució fins al punt que s'han pres decisions a la seva esquena. Llinares n'assenyala com a responsable el qui va ser president provisional de l'Orfeó Català Josep Maria Busquets. En aquest sentit, el mateix Llinares ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio": "Aquest mes em trobo un senyor Busquets que actua pel seu compte i pren decisions, sense reunir els òrgans de govern".

Llinares també ha reconegut que s'ha difós el rumor intern "en contra meu" que ell era un home del tripartit i ho ha desmentit.

Sense consultar ni la direcció de l'Orfeó ni Llinares, ha recordat l'encara director general del Palau, Busquets va decidir demanar al jutge que investiga l'espoli de Millet que no obrís una investigació específica sobre el suposat finançament irregular de Convergència. Llinares també ha revelat que la candidatura que va perdre les eleccions a l'Orféo liderada per Enric Enrech volia mantenir l'estructura organitzativa de Millet.

Finalment, el director general dimissionari ha admès que la nova presidenta, Mariona Carulla, li havia ofert continuar al càrrec. Ell, però, ha manifestat, ha preferit marxar.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut