Llicenciats en Comunicació Audiovisual ja no podran fer classes de català i castellà

Fins ara, ho podien fer estudiant un màster en Formació del Professorat

Actualitzat

Les persones que han fet la carrera de Comunicació Audiovisual no podran ensenyar llengua i literatura, tant en català com en castellà, a secundària. Fins ara, ho podien fer estudiant un màster en Formació del Professorat. Ho han denunciat uns quants professors que han rebut una carta del Departament d'Ensenyament on els diuen que no podran seguir impartint classes quan acabi aquest curs.

 

 

És el cas de Carles Pérez, professor de llengua i literatura catalanes:

"Quan comences a fer el màster, això suposa un canvi de vida: deixes feina, també rebutges ofertes. Un cop et diuen que entres, ja enfoques tota la teva vida cap a ser professor."

 

 

Els que ara estan estudiant aquest màster no han rebut cap comunicat, però a la pàgina web del Departament han desaparegut català i castellà com a matèries que poden impartir. Els afectats insisteixen que la majoria compleixen els requisits que el departament els havia demanat per ser professors de català i castellà, com explica la seva portaveu, Montse Martí:

" Nosaltres, per accedir a aquest màster, vam haver de passar tots els filtres pel que fa a requisits formatius que marcava la Generalitat i va ser la mateixa Generalitat qui ens va acceptar o no en funció de si complíem o no aquests requisits."

 

 

El Departament d'Ensenyament diu que va cometre un error permetent que amb la llicenciatura d'audiovisuals es poguessin impartir classes de català i castellà, perquè en la titulació no hi ha els crèdits necessaris d'aquestes matèries. Però el director general de Professorat del Departament d'Ensenyament, Ignasi Garcia, també admet que no haurien d'haver enviat un comunicat als afectats sense estudiar la manera de solucionar-ho.

"Evidentment això crea un neguit molt important a les persones afectades. Aquesta comunicació crec que ha estat precipitada i el que pertoca és que nosaltres analitzem -i és el que farem- la situació i busquem solucions."

Des d'Ensenyament, diuen que intentaran solucionar-ho aquesta mateixa setmana. Una de les possibilitats seria que la mesura no afectés els que ja tenen el màster o l'estan estudiant.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut