Cues per firmar el llibre de condolences (EFE)
Cues per firmar el llibre de condolences (EFE)
Barcelona

Barcelona mantindrà obert tota la setmana el llibre de condolences

La gran afluència de gent que vol deixar el seu testimoni contra el terrorisme ha fet replantejar a l'Ajuntament la idea inicial de tancar-lo aquest diumenge

RedaccióActualitzat

Milers de persones s'acosten a l'Ajuntament de Barcelona per firmar el llibre de condolences i deixar el seu testimoni contra el terrorisme.

Des de les deu del matí, els ciutadans han esperat per entrar a l'Ajuntament de Barcelona i mostrar el seu condol. La cua ha anat creixent pel carrer Ciutat i el temps d'espera s'allargava.

Tanta ha estat l'afluència que l'Ajuntament ha decidit mantenir obert el Saló de Cent i el llibre de condolences fins divendres per poder acollir totes les mostres de solidaritat de la gent.

Dissabte es van formar cues de més de dues hores per poder accedir fins a la sala.

Al Saló de Cent, s'hi han instal·lat cinc llibres que recullen tots els missatges i que després es convertiran en un de sol.

L'exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall i la seva esposa, Diana Garrigosa, hi van anar a firmar la tarda de dissabte. També a la tarda ho va fer el president Carles Puigdemont.

 

 

La primera a firmar ha estat Ada Colau

Dissabte, a les deu del matí, l'Ajuntament de Barcelona va obrir el llibre de condolences perquè els ciutadans puguin condemnar els atemptats i homenatjar les víctimes.

Tots els barcelonins i tothom qui vulgui deixar el seu missatge de condol ho pot fer al llibre que s'ha instal·lat al Saló de Cent.

La primera firma, la de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. Després, la resta de regidors municipals:

 

 

Des de primera hora del matí de dissabte ja hi havia ciutadans que feien cua per deixar els seus missatges al llibre de condolences. Alguns explicaven que el missatge que volien escriure al llibre és que Barcelona no té por del terrorisme.

 


 

Abans de deixar les condolences al llibre de firmes, molts dels ciutadans que s'acostaven fins a l'Ajuntament abans havien passejat per la Rambla i s'havien acostat als punts d'homenatge improvisats a les víctimes a Canaletes.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va firmar en el llibre de condolences a primera hora de la tarda en solidaritat amb les víctimes dels atemptats. Sáenz de Santamaría ha expressat el seu homenatge als barcelonins:

"El nostre homenatge als barcelonins, que amb el seu coratge serè han demostrat que la societat és lliure si no permet que ningú li faci sentir por"

 

 

Aquest diumenge, és l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, qui ha anat a firmar al llibre de condolences.

 

El lema que s'ha triat és Barcelona ciutat de Pau i s'ha escrit en 15 llengües.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut