Barcelona

Llibertat provisional per a l'advocat Joan Piqué Vidal i tercer grau per a l'exjutge Lluís Pascual Estevill

L'advocat Joan Piqué Vidal està en llibertat provisional i l'exjutge Lluís Pascual Estevill torna a tenir el tercer grau penitenciari, que l'obliga a anar a dormir a la presó només entre setmana, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. L'any 2005, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els va condemnar per corrupció judicial.

Actualitzat
L'advocat Piqué Vidal ha sortit en llibertat condicional després de passar tres anys a la presó dels set a què el van condemnar acusat de prevaricació judicial, suborn i detenció il·legal. L'advocat ha quedat en llibertat condicional gràcies a la decisió de l'administració penitenciària, que considera que ja està rehabilitat. Aquesta resolució és ferma i la fiscalia no hi ha recorregut.

Pel que fa a l'exmagistrat Pascual Estevill, la junta de tractament de la presó de Quatre Camins li ha concedit el tercer grau i des del 29 de novembre dorm al centre obert d'homes de Barcelona. Pascual Estevill va ser condemnat per prevaricació, suborn, detenció il·legal i aixecament de béns i per haver extorquit diversos empresaris en la dècada dels anys 90. Aquesta decisió arriba després que Pasqual Estevill ha complert tres anys de condemna dels nou a què va ser condemnat, tot i que ja havia estat a la presó anteriorment condemnat per altres casos. L'exjutge, a més, ja havia obtingut el tercer grau amb anterioritat, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'havia deixat sense efecte, l'última vegada l'abril passat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut