València

Llibertat provisional amb càrrecs per a 14 dels 24 detinguts per la trama de presumpta corrupció al PP valencià

Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València i considerat el principal cap de la trama de corrupció Imelsa, ha tornat a dormir per segona nit entre reixes

RedaccióActualitzat

Tots els 14 dels 24 detinguts en la macrooperació policial contra una suposada trama corrupta al PP valencià que han declarat davant del jutge han quedat en llibertat provisional i els altres 10, entre els quals hi ha el que un dia va ser totpoderós president del PP valencià i de la Diputació de València, Alfonso Rus, considerat el principal cap de la trama de corrupció Imelsa, han passat la segona nit als calabossos. També ho ha fet Màximo Caturla, exvicepresident de la mateixa institució, i un altre cap visible de l'entramat.  

Així, han pogut passar la nit a casa seva 14 dels 24 detinguts. El jutge ha decretat llibertat provisional per a tots i només a 5 els ha imposat fiances, per assegurar-ne la responsabilitat civil en cas de condemna. Entre ells, l'excap del gabinet del Consell Jurídic Consultiu, Vicente Burgos, que responia així a la premsa que esperava fora dels jutjats.

També han quedat en llibertat l'exdiputat autonòmic David Serra i la secretària del grup municipal del PP, Carmen García Fuster -estreta col·laboradora de Rita Barberà-. García Fuster ha quedat en llibertat, malgrat que el fiscal n'havia demanat l'empresonament.

L'exregidora de Cultura de València, María José Alcón, que ja va declarar dimarts per qüestions de salut, ha quedat en llibertat sota una fiança de 150.000 euros i se li han embargat els béns.

Dimarts, 24 persones van ser detingudes en l'"operació Taula". Els que han passat a disposició judicial han quedat en llibertat, però el jutge els manté la condició d'investigats -la nova denominació per als imputats-  en el "cas Imelsa", que investiga una trama de corrupció a diversos nivells de l'administració pública valenciana i el possible finançament irregular del PP valencià.

Sorprès comptant bitllets

El "cas Imelsa" va arrencar amb la detenció del gerent d'aquesta empresa, Marcos Benavent, que presumptament cobrava a empreses pantalla per treballs que no es feien. Els fets van ser denunciats per Esquerra Unida del País Valencià, el 2014. Arran de la investigació van sortir a la llum converses telefòniques d'Alfonso Rus comptant bitllets de presumptes comissions durant els anys 2005 i 2006, fet pel qual el PP el va suspendre de militància.

Fa uns nou mesos, Alfonso Rus va deixar el càrrec de president de la Diputació de València per motius personals, va dir. Rus va prendre aquesta decisió al cap d'una setmana d'haver estat suspès de militància en el PP per la seva presumpta implicació en el "cas Imelsa", pel qual s'investiga la desviació de fons de la Diputació de València. Rus va negar les acusacions dient que tot plegat es tractava d'un complot contra ell.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut