Barcelona

Llibertat amb càrrecs per a l'últim empresonat pel cas dels avortaments il·legals

Llibertat sense fiança per al segon metge empresonat pel cas de les clíniques que practicaven avortaments il·legals. El psiquiatre està acusat d'haver falsejat informes per permetre avortaments no inclosos en els supòsits legals. El metge, però, continuarà a la presó per una condemna pendent que no té res a veure amb aquest cas. Amb aquesta decisió, ja no hi ha cap persona empresonada per la trama de clíniques d'avortament dirigides pel doctor Carlos Morín.

Actualitzat
El jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona ha decretat la llibertat amb càrrecs per al segon psiquiatre empresonat arran de la investigació de la suposada trama de clíniques que practicaven avortaments il·legals.

Es tracta de Pascual Javier R. M., a la presó preventiva per aquest cas des del mes de desembre acusat de falsificar informes amb un altre psiquiatre, que ja va ser posat en llibertat. El facultatiu, però, que havia treballat a la presó de Can Brians, no podrà abandonar la presó perquè té pendent el compliment d'una condemna de quatre anys per amenaçar de mort la seva companya sentimental el 2001.

Pascual Javier R. M. és l'últim encausat sobre el qual pesava una presó preventiva. Tots els empresonats preventivament, entre ells el doctor Morín, han estat posats en llibertat els últims dies.

Aquesta trama dedicada suposadament a la pràctica d'avortaments il·legals, especialment en dones en avançat estat de gestació, va ser descoberta arran d'un reportatge de la televisió danesa i es va investigar a Espanya després d'una querella presentada per l'associació E-cristians.
Anar al contingut