Reus

Llibertat amb càrrecs per a la tinent d'alcalde de Reus i presó amb fiança per l'administrador de Traiber pel "cas Innova"

Dijous van quedar en llibertat amb càrrecs nou imputats més per aquest cas de suposada corrupció en la gestió sanitària.

RedaccióActualitzat

Activitat intensa als jutjats de Reus en ple Primer de Maig. Han declarat davant el jutge instructor dues persones més pel "cas Innova", la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la capital del Baix Camp, Teresa Gomis, i Lluís Márquez, l'administrador de Traiber, una empresa de pròtesis que subministrava a l'Hospital de Reus.

El jutge ha ordenat llibertat amb càrrecs per a Gomis. La tinent d'alcalde ha declarat durant hores després de passar tres dies detinguda.

L'escrit del jutge argumenta que la gestió de Sagessa  no compleix les normes bàsiques per les quals s'ha de regir un organisme públic. Només entre el 10 i el 15% dels contractes es fan per concurs, i no hi ha control de la despesa. Considera que Gomis, ara com a consellera delegada i anteriorment com a vocal, té un paper essencial en aquest mal funcionament. Posa com a exemple la relació entre Sagessa i l'empresa Traiber.

El novembre del 2014, el departament de Salut va ordenar retirar les pròtesis de Traiber del mercat perquè eren defectuoses. La fiscalia considera greu que el fabricant, sabedor que les pròtesis tenien deficiències, pressionés l'administració perquè les comprés, i considera especialment greu que l'administració accedís a comprar-les.

Per aquest motiu, a Márquez se li ha afegit un delicte contra la salut pública.

El 2012, Traiber va perdre el contracte amb l'Hospital i Teresa Gomis va intercedir perquè es tornés a facturar a l'empresa. Teresa Gomis també està imputada per un delicte contra la salut pública per aquest motiu.

Per a Lluís Márquez, administrador de Traiber i membre d'Activa Mútues, el jutge ha decretat presó amb una fiança de 20.000 euros. L'haurà de fer efectiva abans d'una setmana, si no, ingressarà a presó.

Nou més en llibertat amb càrrecs

Dijous van quedar en llibertat amb càrrecs nou imputats més. Els ha retirat el passaport i els obliga a comparèixer cada setmana al jutjat, imputats per falsedat documental, contra l'administració pública, delicte societari i blanqueig de capital.

La majoria són directius relacionats amb Sagessa, l'empresa municipal de Reus que presta serveis sanitaris al camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Tots els detinguts han passat dues nits a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona.

Tots els investigats formen part de la peça separada número 4 del "cas Innova", la que afecta les obres i el finançament del nou Hospital de Reus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut