Santa Coloma de Farners

Llibertat amb càrrecs per a la dona acusada d'estafar 21.500 euros en bitllets d'avió inexistents

La dona oferia bitllets d'avió per sota del preu de mercat, però, en molts casos, les víctimes pagaven per bitllets que no existien

RedaccióActualitzat

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs la dona de Santa Coloma de Farners detinguda perquè presumptament hauria estafat més de 21.500 euros venent bitllets d'avió falsos o inexistents. Algunes de les víctimes, la majoria originàries de l'Amèrica llatina, no van poder viatjar per Nadal als seus països, o no en van poder tornar. Així, algunes es van trobar sense cap bitllet d'avió, amb el d'anada i no el de tornada o amb bitllet per a dates diferents de les triades.

La dona, coneixedora del funcionament de les agències de viatges, feia córrer la veu que podia aconseguir bitllets d'avió per sota del preu de mercat, uns 600-700 euros. Mitjançant el boca-orella, diverses persones van confiar en ella i li van avançar els diners per comprar els bitllets. Totes les gestions es feien per telèfon i un cop feta la transacció les víctimes no rebien bitllets.

Les poblacions on es concentren la majoria de les víctimes són Girona, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, diverses poblacions de la demarcació de Barcelona, la Seu d'Urgell i Reus. 

Els Mossos van començar a investigar el cas el mes de desembre, quan van rebre la denúncia de diverses persones que havien realitzat pagaments a una dona amb qui havien contactat per telèfon. Un cop acordat el preu, els estafats ingressaven en un compte corrent els diners. Normalment, els afectats ingressaven entre 600 i 700 euros per bitllet d'anada i tornada a països sud-americans com Cuba, Colòmbia, l'Uruguai o l'Argentina.

A més dels 11 casos que han presentat denúncia, els investigadors tenen coneixement que hi hauria una seixantena més d'afectats arreu de Catalunya i de l'estat espanyol.

La dona, de nacionalitat espanyola i amb antecedents pels mateixos fets delictius, va passar el 27 de gener a disposició del jutjat d'instrucció de Girona, que ha decretat la seva llibertat amb càrrecs

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut