Una nena de l'escola Eduard Marquina de Barcelona pren un got de llet (ACN)
Una nena de l'escola Eduard Marquina de Barcelona pren un got de llet (ACN)
Barcelona

Llet de vaca a les escoles per a tots els nens de 3 a 12 anys

Els nutricionistes afirmen que la llet de vaca és una font de calci difícil de substituir i, per això, la Generalitat i la Unió Europea volen incentivar-ne el consum entre els nens de Primària

RedaccióActualitzat

A partir del curs vinent les escoles que ho vulguin podran distribuir un got de llet gratis cada dia als alumnes d'entre 3 i 12 anys. El Departament d'Agricultura posa en marxa el programa "Llet a les escoles" per inculcar als nens l'hàbit de prendre aquest aliment. La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ho justificava així:

"Que els infants ja des de petits agafin l'hàbit de consumir de manera equilibrada una mica tots els aliments que són essencials per encarar la seva fase de creixement. "

Des de Setmana Santa s'ha fet una prova pilot amb 22.000 alumnes de 88 centres escolars. L'escola Eduard Marquina, n'és una i el seu director, David Martín, ho considera una experiència molt satisfactòria.

"Alguns nens no prenien llet a casa i altres l'havien provat i no els agradava, o la volen prendre amb un suplement."

La campanya, a escala europea, vol potenciar el consum de llet en un moment en què cada cop són més els que opten per substituir-la per begudes vegetals.

♦ Salut Pública incorpora canvis en les recomanacions d'alimentació infantil de 0 a 3 anys

Alguns experts alerten, però, que no hi ha cap raó científica per no beure llet de vaca -excepte en els intolerants- i que beure'n és la manera més fàcil d'aconseguir el calci necessari. Ho té molt clar Carmen Vidal, que és catedràtica de Nutrició de la Universitat de Barcelona.

"S'han estès informacions sense fonament científic que qüestionen el valor nutritiu de la llet i de la conveniència de prendre llet per part de l'espècie humana. Deixar la llet en el cas dels nens suposa poder tenir dificultats per cobrir les necessitats de calç i comprometre el creixement."

Els nutricionistes recorden que la llet és molt important durant la infància, però també al llarg de la vida, sobretot per a la gent gran.

El programa "Llet a les escoles" té un pressupost de dos milions i mig d'euros que es finançaran, en part, amb ajudes de la Unió Europea.

Per escollir el proveïdor, des de la Generalitat es va fer una licitació conjunta, que aquest curs va guanyar Llet Nostra. De cara al curs vinent es tornarà a obrir el concurs per escollir qui serà el nou proveïdor encarregat de subministrar la llet als centres educatius catalans.

♦ L'obesitat infantil baixa lleugerament des del 2011, però encara és preocupant

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut