Una dona llença un ou contra l'estàtua eqüestre de Franco instal·lada al Born. Imatge del 17 d'octubre de 2016. (horitzontal)
Una dona llença un ou contra l'estàtua eqüestre de Franco instal·lada al Born. Imatge del 17 d'octubre de 2016. (horitzontal)

Llencen ous contra l'estàtua eqüestre de Franco instal·lada al Born

ACN Barcelona.-Un home ha llençat ous contra l'estàtua eqüestre de Francisco Franco que s'ha instal·lat precisament aquest dilluns davant del Born Centre de Cultura i Memòria amb motiu de l'exposició que s'inaugurarà aquesta tarda sota el títol 'Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà'. Hores després ho ha fet també una dona. Acompanya la figura de Franco -que està decapitada- una altra imatge que commemora la victòria de les tropes franquistes. Tant l'home com la dona han argumentat que estaven indignat amb la mostra i amb la instal·lació d'aquestes estàtues en concret. De fet, només la CUP assistirà a la inauguració de l'exposició. CiU i ERC consideren que és una provocació, mentre que PPC i C's lamenten que Ada Colau vulgui reobrir ferides.

(Aquesta notícia actualitza l'anterior amb imatges i declaracions d'una segona persona que ha llençat ous contra l'estàtua)Després que aquest matí un home llencés ous contra l'estàtua decapitada de Franco, una dona ha seguit el seu exemple al migdia, buidant una caixa de mitja dotzena d'ous contra la imatge del dictador. "Això és un insult als catalans, que els hi posin als bascos", exclamava Rosa Saiz mentre els ous impactaven contra l'estàtua. En declaracions posteriors als periodistes, Saiz ha preguntat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per què instal·lat aquestes figures al Born. "Això és una vergonya, és fer mal als catalans, perquè encara hi ha molta gent que no sabem on és", s'ha queixat. "Per Déu que no li posin el cap, perquè apareixerà sense cap!", ha continuat la dona, que ha lamentat que ningú faci res quan un tuitaire amenaça de mort el president de la Generalitat i en canvi sí que es permeti que estàtues franquistes s'instal·lin a Barcelona. També ha aprofitat per demanar un referèndum sobre la independència. "No estem en una democràcia?", ha preguntat.Rosa Saiz, igual que ha passat abans amb l'home, ha estat identificada posteriorment per la Guàrdia Urbana.

Anar al contingut