Tarragona / Barcelona

Llena dimitirà de regidor d'Alt Àneu però defensa que és legal la construcció de 48 pisos en una finca seva

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, deixarà el càrrec de regidor del municipi d'Alt Àneu arran de la polèmica per la construcció de 48 pisos de luxe als terrenys de la seva família, que ara ocupa un hotel. Llena dimitirà del càrrec local a petició del president de la Generalitat, José Montilla, que vol evitar "confusions". El titular d'Agricultura ha demanat comparèixer al Parlament per exposar el projecte urbanístic i n'ha defensat la legalitat. CiU ha reclamat la dimissió de Llena i el PPC s'ha reservat aquesta possibilitat en funció de les explicacions que doni al Parlament.

Actualitzat

Segons ha publicat aquest dimecres el diari "El País", Llena vol construir 48 pisos de luxe al solar de València d'Àneu on ara hi ha l'hotel Bonaigua, propietat dels pares del conseller. A banda del fet que hagi mantingut el càrrec municipal, l'oposició li retreu que hagi tirat endavant el projecte tot i que encara no disposa dels permisos d'edificació. El projecte a la finca familiar se suma al fet que la Generalitat ha autoritzat un pla per construir 379 segones residències a Sorpe, un nucli amb només 45 veïns censats al municipi d'Alt Àneu.

Joaquim Llena, que és membre del PSC, ha afirmat que el projecte "compleix escrupolosament amb els requisits legals i el procediment urbanístic". I ha afegit que el solar "ni s'ha requalificat, ni se n'ha augmentat el volum d'edificabilitat, ni se n'ha canviat l'ús, que permetia tant l'ús hoteler com el d'habitatge". Llena és fill d'Alt Àneu i també va ocupar l'alcaldia del municipi, al qual pertany la pedania de València d'Àneu, ubicació del projecte polèmic.

El titular d'Agricultura ha indicat que estarà "encantat" de donar-ne explicacions al Parlament i ha explicat que va fer compatibles els dos càrrecs perquè el grup socialista l'hi va demanar i tant Governació com les associacions de municipis li van dir que era legal, sempre que no hi tingués dedicació exclusiva ni rebés cap compensació econòmica per ser regidor.

Les crítiques de CiU i PPC

Tant el PPC com Convergència i Unió consideren que el conseller ha comès irregularitats. El portaveu de CiU, Felip Puig, ha demanat la dimissió de Llena per un "cúmul de greus circumstàncies", entre les quals destaca la "il·legalitat" per la "incompatibilitat manifesta" dels dos càrrecs polítics i la "contradicció" entre els projectes urbanístics i les "directrius propugnades" per la Generalitat.

Des del PPC, Francesc Vendrell espera que Llena aclareixi "si hi ha una actuació regular o irregular" en la construcció dels 48 pisos i per què "no ha dimitit com a regidor" d'Alt Àneu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut