Lleida

Lleida serà la capital del cinema d'animació fins diumenge

La dissetena mostra de l'Animac arrenca avui a Lleida amb la presentació d'un llargmetratge que gira entorn la vida de Graham Chapman, integrant de Monty Python.

RedaccióActualitzat
Un llargmetratge sobre Graham Chapman, dels Monty Python, obre aquest vespre l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya. El festival, que enguany celebra la 17a edició, es presenta amb el títol "A través de la realitat" i es farà del dijous 28 de febrer fins a diumenge 3 de març a Lleida.

Durant quatre, dies la Llotja de Lleida mantindrà les portes obertes per projectar 230 cintes de 30 països diferents. La pel·lícula amb la qual s'estrena el festival, "A liar's autobiography: The untrue story of Monty Python's Graham Chapman", és l'adaptació del sisè volum d'una autobiografia fictícia que va escriure el membre de Monty Python l'any 1980.

Els directors Ben Timlett, Jeff Simpson i Bill Jones han dut a la pantalla la vida de Chapman, des de la infància durant la guerra o el pas per la universitat a Cambridge en companyia de John Cleese —company a Monty Python—, fins a l'arribada de l'èxit amb el grup. El llargmetratge repassa també el moment en què es va declarar homosexual i seva abducció alienígena per una nau extraterrestre que tenia forma de fal·lus.

La majoria dels integrants de Monty Python han participat en la pel·lícula, que s'ha fet amb la participació de catorze estudis d'animació independents. A la presentació d'aquest vespre hi assistirà Bill Jones, codirector i coproductor, i un dels animadors, George Sander-Jackson. El convidat especial de l'edició d'enguany, Theodore Ushev, també presenta film aquesta nit, un curtmetratge que es projectarà durant la jornada d'inauguració.
Anar al contingut