Detall d'una de les peces de Sixena que exposa el Museu de Lleida
Detall d'una de les peces de Sixena que exposa el Museu de Lleida
Lleida

Lleida obre un front judicial contra les monges pel cost de conservació de les obres de Sixena

Admesa a tràmit la demanda del Museu de Lleida que reclama que, si han de lliurar les obres d'art, abans els paguin el cost de conservació

RedaccióActualitzat

Les monges del monestir de Sixena hauran de comparèixer davant del jutge pel litigi sobre les obres d'art que hi ha al Museu de Lleida. Un jutjat de Rubí ha admès a tràmit la demanda del consorci del museu lleidatà, que reclama que, si han de lliurar les obres, els paguin les despeses per 17 anys de conservació.

Les representants de l'orde Santjoanista són titulars, segons l'última sentència, no definitiva, del jutjat d'Osca, dels béns del monestir de Sixena. Arran de la sentència, el Museu de Lleida va presentar una demanda, al juliol, per acollir-se a l'anomenat dret de retenció.

En virtut d'aquest dret, les 44 peces d'art sacre que l'Aragó reclama al Museu de Lleida no es podran lliurar fins que el monestir pagui els diners que ha costat la conservació de les obres des del 1999. L'import no està definit, perquè s'ha de fer un peritatge de les peces.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha aplaudit l'admissió a tràmit de la demanda. 

 

 

Anar al contingut