Barcelona

Lleida és la demarcació més castigada per l'atur el 2008, segons dades de CCOO

La demarcació de Lleida és la més afectada per l'augment de l'atur en l'actual crisi econòmica. Segons dades del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, cinc comarques d'aquesta demarcació van registrar increments de desocupació de més del 90 per cent el 2008. El sindicat ho atribueix al poc valor afegit i a la poca capacitat de crear ocupació de les indústries d'aquesta zona. Les que aguanten més bé el cop són les comarques de Barcelona.

Actualitzat
La comarca on més va créixer l'atur l'any 2008 és la de l'Alta Ribagorça, on la pujada de la desocupació va ser d'un 156% segons dades de CCOO. També van registrar xifres preocupants les comarques lleidatanes del Solsonès, la Segarra, la Noguera i el Segrià i, també a Tarragona, la comarca del Montsià.

El sindicat CCOO atribueix aquesta preocupant situació de les comarques lleidatanes sobretot a la poca capacitat de crear ocupació de les indústries situades en aquesta part del territori.

Ben diferent, però, és la situació de l'àrea metropolitana de Barcelona, on aguanten més bé el cop de la crisi. La capital catalana va ser la única capital de comarca on l'augment de l'atur es va quedar l'any passat per sota del 50%.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut