Lleida

Lleida aprova retirar la medalla de la ciutat a Francisco Franco

Lleida retirarà la medalla de la ciutat a Francisco Franco. Així ho ha aprovat el ple de l'Ajuntament, aquest divendres, i amb el suport de tots els grups municipals, fins i tot del regidor no adscrit, l'expopular, Ismal Zapater. La votació ha dividit el Partit Popular al municipi: mentre el regidor Enric Montanya ha acceptat la retirada de la seva portaveu, María José Horcajada s'ha abstingut en la votació.

Actualitzat
Les postures distants de Montanya i Horcajada són una mostra de les històriques diferències entre ells. Ja es varen enfrontar pel càrrec de portaveu del grup popular després de l'abandonament d'Ismael Zapater.

Enric Montanya ha assegurat que "aquesta votació no significa que el grup municipal estigui dividit quant al seu programa". Per la seva banda, María José Horcajada, ha assegurat que "és una forma de reobrir ferides que no és necessària. Actualment, els ciutadans tenen altres preocupacions".

Les seves discrepàncies vénen de lluny. Cadascun formava part de les candidatures enfrontades en el si del PP durant les eleccions a la direcció del partit a Lleida. Horcajada va avalar la llista guanyadora de Dolors López mentre que Montanya donava suport a l'altra aspirant, Anselm Botán, pertanyent al sector de la diputada Montserrat Nebreda.

Anar al contingut