Barcelona

Llarga espera per vacunar els fills de la meningitis B

L'única vacuna que existeix costa molt de trobar perquè els laboratoris no donen l'abast per cobrir la demanda

RedaccióActualitzat

Les farmàcies tenen llargues llistes d'espera de famílies que volen vacunar els seus fills de la meningitis B. L'única vacuna que existeix costa molt de trobar perquè els laboratoris no donen l'abast per cobrir la demanda. La vacuna està feta a partir d'un cultiu i té un procés d'elaboració d'uns 10 mesos. El president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya, Antoni Torres, ho explica:

"Ens ha passat que en tot un mes no n'hem rebut i èpoques que n'hem rebut tres cops dos vacunes. Depèn de com el laboratori les va alliberant. És un cultiu, que arriba al final i alliberen vacunes. Si no arriba el cultiu, no poden alliberar".

La vacuna de la meningitis B no està dins el calendari sistemàtic de vacunació que cobreix la sanitat pública. El motiu és que la incidència de la malaltia ara mateix és molt baixa. Està comprovat, però, que és molt efectiva. Segons ha assegurat Valentí Pineda, pediatre i president de la Societat Catalana de pediatria:

"Tenim els estudis precomercialització, que ja van demostrar que era correcte, i tenim les dades d'Anglaterra després d'un any que fa que vacunen amb una gran efectivitat d'aquesta vacuna. Parlen d'una efectivitat d'un 80 i escaig per cent".

A Europa, només al Regne Unit i Andorra la sanitat pública assumeix el cost d'aquesta vacuna.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut