Joaquim Forn en una imatge de l'octubre del 2017 (ACN)
Joaquim Forn en una imatge de l'octubre del 2017 (ACN)

Llarena torna a denegar la llibertat a Forn, ara per una carta de suport als CDR

El jutge del Tribunal Suprem, d'altra banda, rebutja incloure Jové i Salvadó a la causa que instrueix

RedaccióActualitzat

Nou revés per a Joaquim Forn.

El Tribunal Suprem li ha tornat a la denegar la sortida de la presó argumentant -una vegada més- que hi ha risc de reiteració delictiva.

El magistrat Pablo Llarena, que instrueix la causa contra el procés a l'alt tribunal, considera que una carta pública de Forn de suport als CDR fa palès aquest risc.

La carta, firmada també per Oriol Junqueras, instava els Comitès de Defensa de la República a "resistir i mantenir-se ferms" i afirmava que "un país viu no es resigna, ni cedeix a la repressió ni a l'amenaça".

Va ser llegida el 2 de maig en un acte celebrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. 

 

Llarena veu augmentat aquest risc de fuga pel fet que altres investigats han fugit "buscant refugi a tercers països, i que ho han fet amb ple aliment econòmic i organitzatiu, així com sorprenent èxit fins ara".

L'instructor de la causa, a més, considera provat "el clar menyspreu dels processats a l'acatament de les decisions de l'autoritat judicial", i "la rellevant gosadia amb la qual el processat va cooperar a l'execució dels fets i va desatendre l'ordenament jurídic i les decisions del Tribunal Constitucional i del Poder Judicial". 

Forn i Junqueras són a la presó d'Estremera des del 2 de novembre de 2017, fa més de mig any.

Aquesta és la interlocutòria dictada avui per Pablo Llarena.

 

Jové i Salvadó, fora de la causa per rebel·lió

Pablo Llarena, d'altra banda, ha comunicat avui una altra decisio: ha rebutjat incloure a la causa oberta al Suprem Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, investigats al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

Argumenta que no veu indicis de la seva participació en el delicte de rebel·lió.

 

Jové, exsecretari general del Departament d'Economia i Hisenda, i Salvadó, exsecretari d'Hisenda, van ser detinguts -juntament amb 12 persones més- durant els registres del 20 de setembre en diverses conselleries i organismes de la Generalitat, fruit d'una operació per impedir la celebració del referèndum.

Dos dies més tard van quedar en llibertat provisional.

El 8 de maig, el jutjat 13 de Barcelona va remetre un escrit a Llarena perquè valorés si els havia d'incloure a la causa que instrueix pel delicte de rebel·lió.

Es dona la circumstància que la fiscalia ja havia fet la mateixa petició anteriorment, i el jutge Llarena també ho va rebutjar.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatJoaquim FornProcés català
Anar al contingut