Raül Romeva i Oriol Junqueras
Raül Romeva i Oriol Junqueras
Madrid

Llarena també dona llum verda al trasllat de Junqueras i Romeva a presons catalanes

Continuen pendents d'autorització el trasllat de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull

Actualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena també ha donat llum verda al trasllat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva a presons catalanes, després de comunicar que no hi ha pendents més diligències.

En una providència el magistrat torna a dir que "no existeix raó processal que condueixi a la custòdia dels processaments a cap centre penitenciari concret, i que la decisió està subjecta als criteris penitenciaris que la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries consideri d'aplicació".

La resposta de Llarena ha estat la mateixa que va donar en relació amb els presos interns a Soto del Real i Alcalá Meco pel trasllat de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

En la providència del jutge Llarena dictada aquest dijous assegurava que no hi ha "cap motiu processal" que impedeixi el trasllat dels presos.

"No hi ha cap raó processal que porti a la custòdia dels processats a cap centre penitenciari concret, estan la decisió subjecte als criteris penitenciaris que la Secretaría General d'Institucions Penitenciàries consideri d'aplicació."

Fonts del Ministeri de l'Interior ja van assegurar que, un cop el jutge Llarena dictés ordre de processament i confirmés que no tenia pendent cap més diligència del cas, ja s'iniciava "el protocol fixat" per al reallotjament en presons catalanes dels líders i polítics independentistes.

Des de fa dies, Institucions Penitenciàries de la Generalitat ja va informar que a Catalunya està tot preparat perquè el trasllat es pugui fer amb la màxima rapidesa.

Centres penitenciaris de destí

Falta conèixer quin són els centres penitenciaris on podrien ser destinats Junqueras i Romeva. Ahir ja es van conèixer els destins sol·litats de 6 dels presos independentistes.

- Josep Rull i Jordi Cuixart, Brians II  (Barcelona)

- Carme Forcadell, Wad-Ras (Barcelona)

- Dolors Bassa, Puig de les Basses (Figueres)

- Jordi Turull i Jordi Sànchez, Quatre Camins (Barcelona)

Continuen pendents les autoritzacions per a Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicialGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut