Junqueras i Sànchez, durant un acte a Tarragona els dies previs a l'1-O (ACN)
Junqueras i Sànchez, durant un acte a Tarragona els dies previs a l'1-O (ACN)

Llarena denega el permís a Junqueras i Sànchez per assistir a la investidura

El jutge del Suprem no ha acceptat el permís extraordinari que havien demanat els dos diputats de cara al ple d'aquest dimarts

Actualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat aquest dilluns el permís a Oriol Junqueras i Jordi Sànchez el permís per sortir de la presó i assistir a la sessió d'investidura. Llarena no ha acceptat el permís extraordinari que havien demanat els dos diputats de cara al ple d'aquest dimarts.

El magistrat també ha desestimat els recursos de reforma que havien presentat Junqueras, Sànchez i també Joaquim Forn contra la interlocutòria del 12 de gener en què va declarar la incapacitat legal prolongada de tots tres per assistir als debats i les votacions del ple del Parlament. En aquesta interlocutòria, el jutge apuntava que corresponia a la mesa de la cambra arbitrar el procediment perquè poguessin delegar els seus vots en un altre diputat, mentre es mantingui la seva situació de presó provisional.

El jutge demana al CTTI els correus de 32 persones

Llarena també ha dictat una providència en què requereix al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) que posi immediatament a disposició de l'instructor tots els missatges corresponents a la totalitat de les adreces de correu electrònic de 32 persones relacionades amb la investigació.

El jutge ja va sol·licitar aquests correus l'11 de gener i ara torna a fer el requeriment després que la policia judicial li hagi comunicat que el centre no va entregar tota la informació sol·licitada. En la providència, el jutge afegeix que s'indiquin els motius pels quals no es va complir el requeriment.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut