Madrid

El jutge Llarena comunica a Mundó, Vila i Borràs que els processa per malversació

A l'exdiputada de la CUP Mireia Boya li comunica que la processa per desobediència, un delicte que imputa també els exconsellers

RedaccióActualitzat

Els exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila -els únics que no estan acusats de rebel·lió- i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya han comparegut aquest matí al Suprem. El jutge Pablo Llarena els ha comunicat el seu processament pels delictes de malversació de cabals públics i desobediència en el cas dels exconsellers, i només desobediència en el cas de Mireia Boya.

Les compareixences han estat molt breus. Borràs, Mundó i Vila només han respost les preguntes dels seus advocats. A la sortida del tribunal, Santi Vila ha negat que hi hagués malversació l'1-O.

"Confirmem la posició que els nostres advocats ens han fixat que és presentar un recurs mostrant el nostre absolut desacord amb l'acusació que se'ns formula. Hem subratllat que ni jo, ni cap membre del govern vam gastar un sol euro de l'Administració per a l'organització de l'1 d'octubre."

 

 

 

 

 

Mireia Boya, que ha tancat aquesta ronda d'indagatòries, s'ha adreçat al jutge i li ha indicat que la sentència ja està dictada. Ha afirmat que el judici real serà en instàncies internacionals. L'exdiputada també ha dit que no li sembla just que per demanar un debat al Parlament se la processi per desobediència i a Carme Forcadell per permetre'l, per rebel·lió. I Llarena li ha respost: "Si vol, la processo per rebel·lió."

Fora del Suprem, tal com ha passat en altres ocasions, representants de diferents partits com el PDeCAT, ERC, la CUP i Junts per Catalunya han donat suport als consellers cessats pel 155 i l'exdiputada cupaire.

Aquest dilluns van rebre la comunicació els exmembres de la mesa del Parlament que estan en llibertat -Anna Simó, Lluís Guinó, Lluís Corominas i Joan Josep Nuet-, que van invocar la seva inviolabilitat parlamentària per tramitar les lleis de desconnexió. Van negar els fets pels quals el jutge els processa per desobediència i es van reafirmar en la declaració que ja van fer davant el jutge el 9 de novembre.

Amb les compareixences d'aquest dimarts, el jutge ha comunicat el processament als 25 encausats d'aquest procediment.

Eduard Pujol creu que està arribant el moment de "fer política"

El Suprem i Llarena també seran notícia aquest dimecres. El magistrat ha de decidir si accepta els recursos dels polítics catalans empresonats on demanen la seva llibertat. Si fos així, Junts per Catalunya assegura que seria una oportunitat per començar a veure la llum al final del túnel de la situació política a Catalunya. Ho explica el portaveu adjunt, Eduard Pujol, que aquest dimarts fa costat a Madrid als exconsellers Borràs, Mundó i Vila:

"La democràcia espanyola, tots aquests que creuen en la llibertat, necessiten urgentment una pista d'aterratge perquè hi pugui aterrar el sentit comú i, a partir d'aquí, fer política i entendre que la situació actual, per la via de la justícia, per la via de la judicialització de la política, no trobarà sortida."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàArticle 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut