Llarena ha citat a declarar quatre exconsellers -Baiget, Jané, Munté i Ruiz- i l'exdirector dels Mossos, Albert Batlle
Llarena ha citat a declarar quatre exconsellers -Baiget, Jané, Munté i Ruiz- i l'exdirector dels Mossos, Albert Batlle

Llarena cita com a testimonis els exconsellers Jané, Munté, Ruiz i Baiget

El jutge del Suprem també interrogarà l'exdirector dels Mossos, Albert Batlle, i el responsable de l'operatiu contra el referèndum

Actualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha dictat aquest dijous una providència perquè els exconsellers de la Generalitat Jordi Jané, Neus Munté, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget compareguin com a testimonis.

A més dels exconsellers, també haurà de declarar davant Llarena l'exdirector general dels Mossos, Albert Batlle. Jané, Munté i Ruiz estan citats el 30 de gener, i Baiget i Batlle, l'endemà, el 31.

Els quatre primers van ser consellers d'Interior, de Presidència, d'Ensenyament i d'Empresa i Coneixement, respectivament. Tots quatre van dimitir abans de la declaració d'independència del Parlament, el 27 d'octubre. Per la seva banda, Batlle va plegar el juliol, dos mesos i mig abans del referèndum.

Llarena investiga transferències de la Generalitat a Brussel·les

La providència de Llarena també cita com a testimoni el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, responsable de l'operatiu policial de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil organitzat per impedir el referèndum de l'1 d'octubre. El coronel està citat l'1 de febrer.

Llarena també ordena que s'investiguin tres transferències per valor de gairebé 140.000 euros des de comptes de la delegació de la Generalitat a Brussel·les fetes a finals de setembre i principis d'octubre. 

El jutge sospita que aquestes transferències, que van anar a la delegació del govern a Croàcia i a un centre d'estudis holandès vinculat als observadors internacionals del referèndum, es van fer fora del control ordenat pel Ministeri d'Hisenda el 15 de setembre.

Agenda, trucades i declaracions

La providència també ordena demanar al jutjat 13 de Barcelona la còpia de l'agenda confiscada a casa de Josep Maria Jové i el contingut d'una trucada entre aquest i Oriol Soler i d'una altra entre Carles Viver i Margarita Gil.

Finalment, Llarena ordena a la Guàrdia Civil que li aporti proves documentals de declaracions atribuïdes a dirigents polítics i cívics independentistes, entre els quals Carles Puigdemont, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart o Jordi Sànchez.

Precisament aquesta providència s'ha conegut mentre Llarena estava interrogant Jordi Sànchez.

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut