Madrid

Llamazares oferirà a diversos partits d'esquerres la formació d'un front comú per concórrer a les generals

De sorprenent es pot qualificar l'oferta llençada pel diputat Gaspar Llamazares, d'Esquerra Unida, a diversos partits d'esquerres de tot l'Estat per concórrer junts a les eleccions generals. Llamazares ha explicat en una entrevista amb l'agència EFE que aspira que IU es presenti juntament amb altres formacions d'arreu de l'Estat, com ERC o el BNG, per formar un front ampli d'esquerres que podria denominar-se Esquerra Unida i Més, Front Ampli o L'Esquerra.

Actualitzat
La idea de Llamazares és que després de les eleccions es formi un grup propi al Congrés que faci una forta oposició a les polítiques de dretes. Pel que fa al PSOE, Llamazares veu impossible que els socialistes s'hi puguin sumar, ja que els veu "radicalment" situats en una política de dretes.

El portaveu parlamentari ha assenyalat que aquesta proposta compta amb un bon suport dins la direcció de la seva formació, i també, segons ha dit, entre els votants "que només desitgen que la -hipotètica- coalició sigui més forta".

Per tot plegat, Llamazares insta el partit a "començar com més aviat millor" a conformar aquest col·lectiu que "reconstrueixi l'esquerra espanyola" i doni lloc a un grup parlamentari "anticapitalista, ecopacifista i nítidament d'esquerres".
Anar al contingut