Barcelona

Llamazares assumeix el fracàs i anuncia que es retira com a coordinador general d'IU

El candidat d'Esquerra Unida a la presidència del govern, Gaspar Llamazares, ha assumit personalment el "fracàs" de la formació a les eleccions generals i ha anunciat que no es presentarà a la pròxima assemblea federal com a coordinador general. Llamazares ha atribuït el mal resultat electoral a la "injustícia" del sistema electoral i al "tsunami bipartidista" del PP i el PSOE. Esquerra Unida ha perdut el seu grup parlamentari i passa de 5 a 2 diputats.

Actualitzat

El candidat d'Esquerra Unida ha concretat que convocarà l'assemblea federal per elegir nou coordinador abans de l'estiu. Segons Llamazares, "la pròxima assemblea ha de ser la de la revitalització política i personal d'IU. Col·laboraré amb el futur coordinador o coordinadora i li donaré suport".

Amb gairebé el 100% del vot escrutat, IU obté, en coalició amb ICV, un total de 2 diputats, davant dels 5 que va aconseguir el 2004. Aquests dos diputats corresponen a un per a Madrid i un altra per Barcelona. Gaspar Llamazares i Joan Herrera seran, doncs, els representants de la coalició al Congrés dels Diputats durant la legislatura vinent.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació, Llamazares ha reconegut que el resultat obtingut per la formació "és un mal resultat", i ha remarcat que ho deia sense pal·liatius i assumint "tota la responsabilitat". Segons el coordinador general d'IU, "la militància, que és el millor d'Esquerra Unida" tindrà la paraula en la renovació de la formació.

Llamazares ha entonat el "mea culpa" assegurant que el resultat obtingut és "insatisfactori" i que significa un "fracàs polític", especialment perquè no han aconseguit l'objectiu que s'havien proposat i que era "evitar la bipolarització i contribuir a un canvi d'esquerres".

El fins ara coordinador d'IU ha denunciat una vegada més "la injustícia del sistema electoral" i ha assegurat que el resultat de la seva formació és conseqüència d'una polarització que suposa un "cop per a la diversitat i la pluralitat". Llamazares ha dit que, malgrat tot i com a demòcrata, accepta el resultat i s'ha mostrat disposat ha defensar el seu programa electoral allà on els toqui ser al Congrés dels Diputats.

Anar al contingut