Llach, Orobitg i Torrent: els tres diputats defensen els Jordis

Han escrit una carta on expliquen com va anar la nit del 20-S

RedaccióActualitzat

Els tres diputats del Parlament de Catalunya Lluís Llach, Jordi Orobitg i Roger Torrent han escrit una carta "en defensa de la veritat". L'han dirigit "a qui pertoqui", per defensar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En la carta, els tres diputats expliquen amb detall com van anar els fets la nit del 20-S, ja que ells hi eren presents, acompanyant en tot moment els Jordis.

Expliquen que davant de la seu d'Economia, tant Cuixart com Sànchez "van ajudar a garantir un acte de protesta ferm però serè. Sense ni un gram de violència."

Es van preocupar perquè la comitiva judicial i la Guàrdia Civil poguessin sortir de la seu d'Economia. I així ho expliquen a la carta:

"I van entrar a dins de l'edifici, i, acompanyats per nosaltres, van negociar amb el comandament de l'operatiu. Li van oferir diverses vies. Fins i tot els diputats ens vam posar a disposició. Si calia, nosaltres ajudaríem a mantenir l'ordre posant els nostres cossos com a protecció. El comandament ho va rebutjar."

L'escrit també parla que els dos Jordis van fer servir el cotxe de la policia com a talaia per poder dispersar la manifestació. La imatge no els va ajudar, però tampoc han volgut escoltar les paraules que van adreçar a la multitud:

"Els sembla que aquesta imatge demostra tot allò que els volen imputar. Però no ho han escoltat. No han escoltat el que van dir. Ni una paraula. No han volgut sentir res. Perquè si ho haguessin fet, s'haurien adonat que el que van fer va ser un gran acte de responsabilitat ciutadana. Amb risc de no ser entesos, cosa que, en algun cas, va passar."

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut