El diputat de Junts pel Sí Lluis Llach
El diputat de Junts pel Sí Lluis Llach
Barcelona

Llach adverteix que els funcionaris que no compleixin la llei de desconnexió seran sancionats

El diputat de Junts pel Sí insisteix que en el moment que s'hagi aprovat alguns patiran, entre ells, els Mossos d'Esquadra

RedaccióActualitzat

El diputat Lluís Llach avisa tots els funcionaris que seran sancionats si no compleixen la llei de transitorietat jurídica, que preveu el pas de la legislació espanyola a la catalana. El diputat de Junts pel Sí, president de la comissió d'estudi del procés constituent, insisteix que en el moment que s'hagi aprovat alguns patiran, entre ells, els Mossos d'Esquadra, segons les declaracions fetes en diverses conferències públiques als darrers mesos i que recull l'edició digital "El País".

"En el moment que tinguem la llei de transitorietat, allò obliga tots els funcionaris que treballen i viuen a Catalunya i el que no la compleixi serà sancionat. S'ho han de pensar molt bé. No dic que sigui fàcil. Al revés, molts d'ells patiran més. Dins dels Mossos d'Esquadra hi ha sectors molt reacis a allò que estem fent."

En una xerrada organitzada per Òmnium Cultural el passat mes de març a Sant Sadurní d'Anoia, Llach va destacar la importància de la llei de transitorietat jurídica:

"És la llei més important. El dia que l'aprovem hi haurà un terrabastall, fins i tot si l'apliquem parcialment, que és el que ara estem discutint".

Llach ho deia també en una altra reunió convocada per l'ANC a finals de gener a l'Eixample de Barcelona. Una trobada que arribava poc dies després de la renúncia de l'exsenador Santiago Vidal després d'assegurar que la Generalitat havia obtingut il·legalment les dades fiscals de tots els catalans:

"El dia que hi hagi la llei de transitorietat jurídica, el que no hi cregui, serà sancionat, queda clar. Quan ens diuen 'és que hi ha un ajuntament...' El dia que hi hagi aquesta llei, aquest ajuntament, aquest funcionari o aquest mosso pot ser sancionat. Cadascú ha de valorar les possibilitats de la sanció. Hi ha la possibilitat que nosaltres assolim la independència i, per tant, la gent s'haurà de pensar molt seriosament quina actitud té davant d'una legislació catalana que, si arribem a la independència, li demanarà responsabilitats.

La declaració d'independència la faríem al mes de setembre i, per tant, les nostres primeres declaracions d'hisenda reals, serien del 18. Què està previst? Que el que no pagui a Catalunya es sanciona. Res més que això. L'Estat amenaçarà, però aquí és on cadascú de nosaltres i dels funcionaris haurà de veure què fa i responsabilitzar-se dels seus actes. No és un tema que preocupi massa, és com si ho tinguéssim molt resolt."

I afegeix:

Quan les coses vagin seriosament, Catalunya serà un Estat seriós. I quan aquestes lleis estiguin en funcionament, aquell que no respongui a la legalitat catalana podrà ser sancionat per l'Estat català".

Aquestes declaracions dels dos actes d'Òmnium i l'ANC es podien escoltar en dos vídeos penjats a Youtube que ja han estat retirats.

La llei de transitorietat jurídica està previst aprovar-la abans de convocar el referèndum al setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut