Liverpool

Liverpool homenatja John Lennon en el 70è aniversari del seu naixement

El 9 doctubre de 1940, ara fa 70 anys, va néixer a Liverpool un dels mites musicals del segle XX, John Lennon. Aquest dissabte, per commemorar l'efemèride, s'ha organitzat una festa d'aniversari al mític Cavern Club. És una de les moltes activitats que fins al 9 de desembre recordaran l'ex-Beatle. A internet, també han sorgit diferents iniciatives: Google ret homenatge a Lennon amb un vídeo musicalitzat al seu logo mentre que a YouTube Yoko Ono anima els internautes a deixar un vídeo de tribut a qui durant anys va ser la seva parella.

Actualitzat
Liverpool celebra aquest dissabte el 70è aniversari d'un dels seus fills més pròdigs, l'ex-Beatle John Lennon, que amb els Beatles va immortalitzar cançons com "Imagine" o "Strawberry fields for ever".

Per a aquest dissabte hi ha prevista una festa d'aniversari al mític Cavern Club, per a la qual s'han esgotat les entrades. Els amics i fans de Lennon podran celebrar una data tan assenyalada en un marc en què els Beatles van oferir al voltant d'uns 300 concerts.

El primer fill de Lennon, Julian, fruit del seu matrimoni amb Cynthia Powell, inaugurarà amb la seva mare un monument en honor al seu pare. Mare i fill també han organitzat una altra de les activitats que s'han preparat per commemorar l'efemèride: una exposició, "White feather: the spirit of John Lennon", amb què es repassen alguns dels moments més emotius de la història de la família.

Per a aquests 70 anys també obriran portes alguns dels llocs que van marcar els primers anys de vida de Lennon: la casa on va créixer, l'escola on va estudiar... A tot això se sumen conferències, projeccions de cinema i un certamen de poesia, unes activitats a les quals es posarà el colofó el pròxim 9 de desembre, quan es compleixen 30 anys i un dia del tiroteig que va acabar amb la vida de John Lennon quan regressava a casa seva a Nova York. Per a aquest dia es prepara un concert multitudinari.

La web recorda l'ex-Beatle

Google i YouTube s'han afegit als homenatges a John Lennon. El cercador ho fa amb un vídeo musicalitzat sobre l'ex-Beatle que es pot veure fent clic al seu logo.




Mentrestant, a YouTube, Yoko Ono demana als internautes que hi pengin el seu particular vídeo homenatge per a John Lennon.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut