Europeu de bàsquet

Lituània desperta del seu somni la selecció espanyola de bàsquet

Espanya no ha tingut cap opció i ha perdut (93-84) amb la selecció bàltica. La igualtat en el marcador només ha durat un quart (19-20). A partir d'aleshores, els lituans han dominat el matx gràcies al seu encert i també als nervis de la selecció espanyola. Els homes que entrenen Moncho López i Joan Creus semblaven uns de diferents als que havien guanyat els cinc partits jugats en el campionat fins ara. En l'últim tram de partit, Espanya ha retallat diferències, però sense tenir opcions reals de lluitar per la victòria.

Pau Gasol ha fet un bon partit, amb 36 punts, però aquesta és una dada que pot despistar perquè més d'una desena han arribat en els últims minuts quan el partit ja estava sentenciat. A més, el jugador dels Grizzlies ha fallat fins a vuit tirs lliures. De tota manera, el problema ha estat en la resta d'homes, que, a excepció de Navarro i Garbajosa, no han anotat gens. En canvi, els lituans han repartit els seus punts i sis jugadors han fet nou o més punts. Saras Jasikevicius (10 punts) ha dirigit a la perfecció els seus companys i Macijauskas, nou jugador del TAU, amb 21 punts, ha estat el màxim anotador. Itàlia ha guanyat França (69-67), ha guanyat la medalla de bronze i jugarà els Jocs Olímpics d'Atenes.