Ciclisme

L'italià Matteo Tosatto guanya la 18a etapa del Tour, que continua liderant Pereiro

L'italià Matteo Tosatto, del Quick Step, s'ha adjudicat la divuitena etapa del Tour de França, després de ser el més ràpid a l'esprint, en la jornada de transició disputada entre Morzine i Mâcon, de 197 quilòmetres. Tosatto s'ha imposat a l'esprint als altres dos escapats, Ronny Scholtz i Cristian Moreni. Per la seva banda, el gallec Óscar Pereiro continua amb el mallot de líder. Dissabte es viurà la crontrarellotge decisiva, abans que diumenge els ciclistes arribin als Camps Elisis. D'altra banda, Freire s'ha retirat del Tour.

Actualitzat

Óscar Pereiro ha tornat a pujar al podi del Tour per posar-se el mallot groc, però és conscient que demà ho tindrà molt complicat per repetir-ho. Sobre el paper, tant ell com Carlos Sastre són inferiors a Floyd Landis en una cronometrada de 57 quilòmetres.

Pel que fa a l'etapa, l'ha guanyada l'italià Matteo Tosatto, un dels quinze corredors que han protagonitzat l'escapada del dia. Entre ells hi havia Joan Antoni Flecha, que al final no ha pogut disputar la victòria. Al català, però, sempre li quedarà París.

Óscar Freire abandona

Qui ja no disputarà l'esprint dels Camps Elisis és Óscar Freire, de l'equip Rabobank, que s'ha retirat del Tour de França abans que comencés la divuitena etapa. El tres vegades campió del món de fons en carretera ha abandonat la carrera després d'haver-se adjudicat dues victòries d'etapa, la primera a Caen i la segona a Dax, en la setena i la novena jornada de la ronda francesa. El ciclista cantàbric es trobava malament dijous i el metge li va recomanar que es retirés. 

Anar al contingut