Bagdad

L'Iraq demana a l'Iran la retirada immediata de soldats que ocupen un camp petrolífer iraquià

El govern iraquià demanarà oficialment al règim iranià la retirada immediata del grup de soldats iranians que han ocupat un pou petrolífer al sud-est de l'Iraq i en el qual hi han hissat la bandera iraniana. Les autoritats iraquianes havien denunciat que un grup de soldats iranians van penetrar ahir a la nit en territori iraquià i van ocupar el pou número 4 del camp petrolífer de Faka, a la província de Maysan, fronterera amb l'Iran.

Actualitzat
"La petició oficial serà presentada al govern iranià perquè retiri immediatament del grup de soldats i la bandera de la torre del pou número 4" del camp petrolífer de Faka, va dir el portaveu del govern iraquià, Ali al Dabag en unes declaracions al canal de televisió Al-Iraqi.

Al Dabag, que ha assegurat que el seu govern ha cridat a consultes l'ambaixador iraquià a Teheran i que ha convocat l'ambaixador iranià a Bagdad per demanar-li explicacions, ha subratllat que l'executiu de Bagdad farà "els passos necessaris" per protegir la sobirania del país.

Així mateix, després de qualificar l'actuació de l'Iran de "violació de la sobirania", ha instat a solucionar el problema per la via diplomàtica. "No volem cap escalada militar amb el nostre veí Iran. Fem una crida a recórrer a la saviesa, i a aprofitar els canals diplomàtics i el diàleg diplomàtic, perquè els problemes fronterers es poden solucionar lluny de la lògica de l'escalada militar", ha dit Al Dabag.

El portaveu de l'executiu iraquià ha subratllat, a més, que el seu país està disposat a solucionar els problemes fronterers mitjançant el diàleg amb l'Iran, que es remunten a la guerra entre els dos països entre 1980 i 1988. "L'Iran assegura que aquesta zona (fronterera) no està dibuixada i rebutja tota activitat fronterera o petrolífera en els camps petroliers iraquians".
Anar al contingut