Teheran

L'Iran tornarà a tenir dones ministres per primera vegada en trenta anys

El president de l'Iran ha anunciat per televisió que el seu gabinet tindrà dues o tres dones. Si la promesa de Mahmud Ahmadinejad es compleix i el Parlament ho aprova, seria la primera vegada en trenta anys que el país tindria dones ministres. Les carteres que ocuparan, però, no tenen gaire càrrega política.

Actualitzat
Les dues dones que Mahmud Ahmadinejad proposa com a ministres tenen una trajectòria ultraconservadora i ocuparien les carteres de Salut i Benestar Social.

Una d'elles va donar suport a mesures per endurir el codi que regula la indumentària femenina. La candidata a ocupar el Ministeri de Sanitat havia proposat fa anys separar el sistema de Salut per sexes, de manera que les metgesses només podrien atendre pacients femenines. La mesura es va rebutjar perquè resultava impracticable. 

La presència de la dona en la política és baixa a l'Iran. Al Parlament, per exemple, menys d'un 5% dels escons els ocupen dones. La proposta que ara fa Ahmadinejad haurà de ser aprovada pels parlamentaris i, molt probablement, es trobarà amb l'oposició dels sectors més conservadors.
Anar al contingut