Teheran

L'Iran respondrà a l'agost la proposta d'incentius de la UE per abandonar el seu programa nuclear

El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, ha assegurat que l'Iran respondrà la proposta del Consell de Seguretat de l'ONU més Alemanya, conegut com el 5+1, a finals d'agost, segons ha fet saber l'agència de notícies IRNA. La proposta de la UE que es va entregar al règim de Teheran el mes passat inclou una sèrie d'incentius per animar l'Iran a abandonar el seu programa d'enriquiment d'urani. Ahmadinejad, en un discurs pronunciat davant de centenars de seguidors a la ciutat de Hamdan, a l'oest de l'Iran, ha agregat que el seu país no renunciaria mai als seus drets.

Actualitzat
El president iranià ha insistit davant la multitud que l'Iran dóna la benvinguda a la converses "justes i sense condicions prèvies" i ha subratllat que el seu país vol beneficiar-se dels seus drets legítims i legals.

A més, ha subratllat que "el poble iranià porta l'estendard de la pau, l'amistat, la justícia i la llibertat, en referència a les sospites que tenen algunes potències com els EUA, que consideren que el programa nuclear iranià podria desviar-se per a finalitats bèl·liques.

"Les forces arrogants -en referència als EUA- han de saber que l'Iran no es quedarà de braços plegats davant la injustícia i que no agredirà els altres sinó per defensar amb força els seus drets, als quals mai renunciarà", ha afegit Ahmadinejad.
Anar al contingut