Teheran

L'Iran promet ajudar a estabilitzar l'Iraq i acusa Washington d'estar al darrere dels terroristes amb l'objectiu d'imposar un nou Saddam Hussein

El guia suprem iranià, l'aiatol·là Ali Khamenei, ha dit al president iraquià, Jalal Talabani, en visita oficial a l'Iran, que la retirada de les tropes nord-americanes és la primera condició per al restabliment de la seguretat a l'Iraq. Khamenei ha responsabilitzat els Estats Units del caos i la inseguretat que hi ha al país acusant Washington d'estar al darrere dels "terroristes i els baasistes" amb l'objectiu d'imposar "un dictador com Saddam Hussein". En canvi, el president iraquià, Jalal Talabani, ha responsabilitzat de la violència a tots aquells que "estan preocupats per l'emergència d'un Iraq democràtic i nou amb un govern popular al capdavant".

Actualitzat

L'aitol·là Khamenei ha assegurat a Talabani que "si el govern iraquià ho demana, l'Iran farà tot el que pugui per ajudar a restablir la seguretat i l'estabilitat a l'Iraq", repetint les mateixes promeses que li va fer ahir el president Ahmadinejad. Segons Khamenei, "ajudar a restablir la seguretat és un deure religiós i humà".

Talabani allargarà un dia més la seva visita a l'Iran, que havia d'acabar avui. El president iraquià ha explicat que "el desenvolupament de la cooperació entre Teheran i Bagdad serveix els interessos dels dos països i de la regió".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut