Imatge del vessament de petroli als Estats Units (Foto: Reuters)
Imatge del vessament de petroli als Estats Units (Foto: Reuters)
Teheran

L'Iran ofereix ajuda als Estats Units per frenar el vessament de petroli al golf de Mèxic

El govern de l'Iran s'ha ofert per ajudar a controlar la marea negra als Estats Units. Segons el director d'operacions de la Companyia Nacional Iraniana, Mehran Alineyad, el país compta amb els mitjans tècnics i l'experiència necessaris per frenar el vessament de petroli al golf de Mèxic. El director ha definit el problema com un gran desastre ecològic i ha explicat que espera rebre una resposta positiva de les autoritats nord-americanes davant el seu oferiment. "Podrem examinar la situació i contribuir a resoldre-la", ha assenyalat.

Actualitzat
Segons les autoritats iranianes, els tècnics van adquirir l'experiència durant la guerra fronterera que es va produir entre l'Iran i l'Iraq entre 1980 i 1988, i ara estarien en disposició d'aportar els seus coneixements per controlar l'avançament de la marea negra cap a les costes dels Estats Units.

L'accident va passar ara fa poc més d'un mes, després que explotés una plataforma petrolífera operada per BP al golf de Mèxic, situada a 77 quilòmetres de la costa de Louisiana, que va acabar amb 11 treballadors morts. Des de llavors, es calcula que cada dia es vessen al mar uns 800.000 litres de petroli, i s'ha declarat "catàstrofe nacional". De moment, el president Obama ha confirmat que tres països més han ofert la seva ajuda.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut