Rouhani anunciant que es manté dins l'acord nuclear (EFE)
Rouhani anunciant que es manté dins l'acord nuclear (EFE)

L'Iran diu que es mantindrà dins l'acord nuclear, tot i la sortida dels Estats Units

La Unió Europea lamenta el trencament del pacte per part de Trump i assegura que Teheran no l'ha violat

RedaccióActualitzat

L'Iran assegura que mantindrà el compromís amb l'acord nuclear. Després que Trump anunciés que els Estats Units es retiraven de l'acord, el president iranià, Hassan Rouhani, ha assegurat que Teheran negociarà amb els altres països que van signar aquest pacte i ha advertit que, si veu perillar els interessos de l'Iran, prendran mesures. Rouhani ho ha dit en un discurs televisat:

"He ordenat al Ministeri d'Afers Exteriors que negociï amb els països europeus, la Xina i Rússia les pròximes setmanes. Si al final d'aquest curt període es conclou que podem fer l'acord nuclear amb la cooperació de tots els països, l'acord continuarà. Però, si els nostres interessos no estan protegits, anunciarem la decisió de la República Islàmica."

L'anunci de Trump ha estat molt mal rebut a la Unió Europea, que no ha canviat de posició. Defensa l'aplicació estricta del pacte, perquè és bo per a l'estabilitat mundial, i adverteix d'una escalada incontrolable de la tensió.

L'alta representant de la UE en Afers Exteriors i Política de Seguretat, Frederica Mogherini, enviava aquest missatge:

"La Unió Europea té la determinació de preservar l'acord. Esperem que la resta de la comunitat internacional compleixi la seva part per garantir que s'apliqui completament, per a la seguretat de tota la nostra comunitat. Estic especialment preocupada per l'anunci, aquesta nit, de noves sancions contra l'Iran. Parlaré amb tots els nostres aliats en les pròximes hores i dies, per avaluar-ne les implicacions."

 

ARXIVAT A:
Trump Pròxim Orient Estats UnitsUnió Europea
Anar al contingut