Iran

L'Iran difon les primeres imatges dels soldats britànics capturats i anuncia que en un o dos dies alliberarà l'única dona del grup

La televisió iraniana ha emès aquesta tarda un vídeo amb imatges de la detenció divendres passat dels 15 marines britànics en aigües del golf Pèrsic. En el vídeo es veu una entrevista amb la soldat, Faye Turney, que explica que ella i els seus companys han rebut un tracte correcte en tot moment. De fet, el règim iranià ha informat que Turney, l'única dona entre els capturats, serà alliberada en un o dos dies. En les imatges també es veu una carta que la soldat ha estat autoritzada a enviar a la seva família explicant el que va passar. El govern britànic ja ha qualificat d'inacceptable l'emissió d'aquest vídeo i exigeix l'alliberament immediat dels soldats perquè la seva detenció va ser il·legal.

Actualitzat

La soldat britànica capturada per l'Iran amb catorze marines més serà alliberada en un o dos dies, segons ha anunciat el ministre iranià d'Afers Estrangers. La soldat, Faye Turney, de 26 anys, casada i amb un filla de 3 anys, ha escrit una carta en la qual explica que van ser capturats quan estaven "aparentment" en aigües territorials iranianes. "Érem al vaixell -escriu la soldat- quan vam ser detinguts per les forces iranianes quan aparentment hauríem entrat en aigües de l'Iran. Desitjaria que no fos el cas". Segons la televisió iraniana, la soldat britànica hauria escrit una altra carta al poble iranià "per demanar-li disculpes per haver entrat a les seves aigües".

A la carta, Faye Turney explica també que "s'ocupen bé de mi. La gent és amistosa i acollidora. Ens donen tres àpats al dia i un constant proveïment de líquids".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut