Teheran

L'Iran anuncia nous avenços nuclears el dia abans de reprendre el diàleg amb Occident

Aquest dilluns es reinicien les negociacions nuclears a Ginebra entre les grans potències mundials i l'Iran, 24 hores abans, ha anunciat que produirà combustible nuclear de manera autosuficient. El cap del programa nuclear, Ali Akbar Salehi, ha utilitzat la televisió pública del país per desafiar els Estats Units i les grans potències mundials, i ha dit que utilitzaran un concentrat d'urani, anomenat "galetes grogues", que és una matèria primera per bombes atòmiques. Es creia que l'Iran no en tenia gaires reserves però, segons asseguren, són autosuficients i sembla que l'Iran vol presentar una forta política d'enriquiment d'urani a Ginebra.

Actualitzat
Els experts dels països occidentals dubten de la veracitat de les dades i asseguren que moltes vegades l'Iran exagera sobre el seu poder nuclear per tensar la corda i arribar amb més força per posar  condicions a les negociacions amb les grans potències mundials.

Segons Salehi, les reunions de Ginebra són per l'enriquiment de les altres grans potències que hi participen, els Estats Units, Rússia, la Xina, França, la Gran Bretanya i Alemanya, i diu que no ho permetrà. Fins al moment, els Estats Units havien anunciat que si l'Iran demostrava sinceritat en les seves intencions, reconeixerien el seu dret a enriquir urani però que mentre això no sigui així, els demana el seu compromís i amenaça a extremar les sancions. L'Iran diu que vol utilitzar l'urani per generar energia nuclear però les nacions unides sospiten que realment el volen per fabricar armes nuclears.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut