Teheran

L'Iran anuncia la imminent destrucció i desaparició d'Israel

El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, ha assegurat que Israel està condemnat a la "desaparició i la destrucció". Aquestes declaracions coincideixen amb la visita del primer ministre israelià, Ehud Olmert, a Washington, on passarà cinc dies i tractarà amb el president dels EUA, George Bush, sobre el procés de pau i el programa nuclear iranià.

Actualitzat

"Les grans potències han creat el règim sionista per estendre la seva sobirania a la regió. Cada dia, aquest règim massacra els palestins, però com que és contrari a la natura, aviat assistirem a la seva desaparició i destrucció", ha declarat el mandatari després d'una reunió del Consell de Ministres.

Ahmadinejad s'ha referit al conflicte al Pròxim Orient després que l'última operació israeliana, anomenada "Núvols de Tardor", ha provocat desenes de morts palestins, especialment a la localitat de Beit Hanun. El veto dels EUA va impedir el passat dia 11 que l'ONU condemnés aquests fets.

Israel avalua una possible acció militar contra l'Iran

Precisament, el primer ministre israelià, Ehud Olmert, és a Washington per tractar amb el president nord-americà, George Bush, sobre el programa nuclear iranià, entre altres qüestions.

En aquest sentit, segons el diari israelià "Haaretz", Olmert ha comentat durant el vol que el portava als EUA que hi ha la possibilitat que el seu país emprengui una acció militar contra l'Iran per frustrar les seves ambicions nuclears. "L'Iran només acceptarà un compromís sobre la qüestió del seu programa nuclear si té una raó per sentir-se amenaçat", ha assegurat el mandatari.

Teheran no renunciarà al programa nuclear

Recentment, Teheran ha anunciat la seva intenció d'instal·lar, fins al març del 2007, 3.000 centrifugadores per enriquir urani, i ha advertit que respondria de forma "destructiva" a un eventual atac militar israelià contra les seves infraestructures nuclears.

A més, segons ha explicat a Moscou el secretari del Consell Suprem de Seguretat Nacional, Ali Lariyani, l'Iran està disposat a negociar sobre el seu programa nuclear, però sense renunciar en cap cas al desenvolupament civil, que considera legítim.

Anar al contingut