Teheran

L'Iran anuncia la construcció d'un nou míssil amb capacitat d'impactar a 2.000 quilòmetres de distància

El règim iranià ha anunciat la construcció d'un nou míssil de llarg abast, amb capacitat d'impactar a 2.000 quilòmetres de distància. Segons ha assegurat el ministre de Defensa del país, el projectil podria tocar sense dificultats les bases nord-americanes de la regió i arribar fins a Israel, que és a poc més d'un miler de quilòmetres de l'Iran. Tot i això, el ministre no ha donat cap més detall sobre el nou míssil, al qual han batejat amb el nom d'Ashura, la cerimònia de dol més sagrada dels musulmans xiïtes.

Actualitzat

En una reunió amb militars iranians, el ministre de Defensa, Mustafa Nayaf, ha anunciat que l'Iran ha aconseguit fabricar el míssil amb capacitat d'impactar a 2.000 quilòmetres de distància, així com míssils antitancs, altres coets defensius i, finalment, blindats i peces per a la força naval.

El míssil rep el nom d'Ashura, la paraula amb què els iranians es refereixen al dia en què l'imam Hussein, nét del profeta Mahoma i una de les figures més venerades pels xiïtes, va morir juntament amb 72 dels seus seguidors a mans de l'exèrcit Omeia durant la batalla de Karbala, al sud de l'Iraq, fa 680 anys.

Segons ha assegurat Nayaf, el projectil podria tocar sense dificultats les bases nord-americanes de la regió i arribar fins a Israel.

El titular de Defensa també ha parlat de la producció, anunciada ja amb anterioritat, de caça bombarders "Saeghe" i "Azaransh", a més de diversos tipus de submarins, tots de fabricació nacional.

Fa mesos els militars iranians ja havien afirmat que la República Islàmica, especialment el cos dels Guardians de la Revolució, disposaven de míssils amb capacitat d'impactar a 2.000 quilòmetres de distància. A més, a finals d'agost, els iranians van assegurar haver provat amb èxit una bomba intel·ligent, de 900 quilograms.

Part de l'armament utilitzat per l'Iran prové de la Xina o Corea del Nord. Els experts creuen que la capacitat tecnològica d'aquestes armes no té res a fer al costat del poder militar dels Estats Units, però en canvi sí que podria desestabilitzar la regió de l'Orient Mitjà, de gran importància estratègica.

Anar al contingut