Teheran

L'Iran accepta dialogar amb els EUA sobre la seguretat a l'Iraq

L'Iran parlarà amb els Estats Units de la seguretat de l'Iraq, segons ha declarat un portaveu de la diplomàcia iraniana, que ha dit que ho farà davant les peticions que ha rebut de Bagdad i per alleugerir el dolor dels ciutadans d'aquell país. La data i el lloc encara no se saben. Els dos països han arribat a aquest acord tot i que la tensió entre tots dos s'ha intensificat arran de la crisi de l'energia nuclear i de la detenció de Washington de cinc diplomàtics iranians.

Actualitzat

"L'Iran ha acceptat conversar amb els EUA sobre qüestions relacionades amb l'Iraq per donar suport al govern del primer ministre iraquià Nuri al-Maliki, restablir la seguretat en aquest país i alleugerir el patiment del seu poble", ha declarat el portaveu del Ministeri iranià d'Afers Estrangers, Mohamad Ali Hoseini.

També ha assenyalat que Teheran "està interessat en l'àmbit oficial en aquestes negociacions", que ha afegit que es faran a l'Iraq i que aquesta mateixa setmana "se n'acordarà la data i el nivell de representació iraniana".

Si aquestes negociacions arriben a fer-se, serien el primer contacte directe anunciat fins ara entre la República Islàmica de l'Iran i els EUA sobre l'Iraq.

Teheran, que té una especial influència sobre la majoritària comunitat xiïta iraquiana, exigeix que les "forces estrangeres" abandonin l'Iraq i les responsabilitza del conflicte sectari entre els sunnites i els xiïtes del país.

Els EUA, per la seva banda, acusen l'Iran de donar suport a les milícies xiïtes violentes implicades en el conflicte sectari i de subministrar armes a grups insurgents sunnites que actuen contra les tropes nord-americanes en territori iraquià.

Anar al contingut