Un assortidor de benzina.
Continua la caiguda dels preus per cinquè mes consecutiu, arrossegats per l'abaratiment de l'energia.
Madrid

L'IPC torna a taxes positives en augmentar tres dècimes al novembre i situar-se en el 0,2%

Segons l'indicador avançat de l'Institut Nacional d'Estadística, l'índex de preus al consum ha quedat al 0,2%, tres dècimes més que a l'octubre. El repunt d'inflació de novembre es deu, sobretot, a l'abaratiment dels carburants i lubricants, que va ser menor al registrat ara fa un any.

RedaccióActualitzat

La inflació ha tornat a taxes positives al novembre. Segons l'indicador avançat de l'Institut Nacional d'Estadística, l'índex de preus al consum ha registrat un augment del 0,2% el novembre, després que el mes passat disminuís un 0,1%. Si aquesta dada es confirma el 13 de desembre, l'IPC se situarà així tres dècimes per sobre de la taxa interanual registrada a l'octubre, quan va marcar la primera caiguda interanual en quatre anys.

El repunt d'inflació de novembre es deu, sobretot, a l'abaratiment dels carburants i lubricants, que va ser menor al registrat ara fa un any.

En taxa mensual, els preus s'han mantingut al novembre respecte al descens mensual del 0,1% registrat al novembre del 2012 i les pujades d'entre quatre i cinc dècimes que hi va haver durant aquest mes en el període 2009-2011. Per la seva part, l'índex de preus al consum harmonitzat s'ha situat al novembre en el 0,3% en taxa interanual, tres dècimes per sobre que a l'octubre, mentre que en taxa mensual aquest índex s'ha mantingut.

La inflació interanual de novembre era fins ara l'indicador de referència per a la revalorització de les pensions, que el 2014 es deslligarà de l'actualització de l'IPC.

Aquestes xifres són per al conjunt de l'estat, ja que la dada catalana no se sabrà fins d'aquí un parell de setmanes.

 

Anar al contingut