En l'alentiment de la caiguda de preus hi tenen a veure carburants i electricitat, que han baixat menys del que ho van fer fa un any
En l'alentiment de la caiguda de preus hi tenen a veure carburants i electricitat, que han baixat menys del que ho van fer fa un any
Madrid

L'IPC se situa en el 0% el juliol i baixa una dècima en relació amb el mes passat

Entre els principals motius d'aquest estancament en els preus hi ha l'abaratiment del preu dels carburants

RedaccióActualitzat

L'IPC recula i trenca la tendència alcista dels últims mesos. L'Institut Nacional d'Estadística ha donat a conèixer avui les dades avançades del mes de juliol, i l'IPC se situa en el 0%. Baixa, per tant, una dècima respecte del mes passat. La dada interanual queda en el menys 0,1%.

Si es confirmen aquests números el proper 13 d'agost, es produiria un canvi de tèndència en aquest indicador, que pujava de forma ininterrompuda des de feia cinc mesos i que al juny va entrar en el terreny positiu. Entre els principals motius d'aquest estancament en els preus hi ha l'abaratiment del preu dels carburants. 

L'economia espanyola, en, canvi s'accelera. Entre els mesos d'abril i juny va créixer un 1% respecte del mateix període de l'any passat, una dècima més que al primer trimestre. Aquesta estimació, però, haurà de confirmar-se el proper 27 d'agost, quan es publiqui de forma oficial i definitiva per l'INE, però suposaria un creixement del PIB durant 8 trimestres consecutius. Pel que fa a la taxa interanual, el ritme de creixement és encara més fort, amb un avanç del 3,1%, un creixement fonamentat principalment per la bona evolució el consum intern.

 

Anar al contingut