Madrid

L'IPC puja un 1,4% a l'abril tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat

L'índex de preus al consum ha pujat un 1,4% a l'abril respecte al mes anterior, però la taxa interanual, que té en compte els últims dotze mesos, ha caigut una dècima fins a situar-se en el 2,4%. A Catalunya, els preus també han pujat un 1,4%, però en aquest cas la taxa interanual és del 2,7%. Els productes que més s'han encarit han estat el vestit i el calçat, que han pujat un 9,3%; mentre que els únics que han baixat han estat els de les comunicacions, un 9,2%.

Actualitzat

La pujada d'un 1,4% de la inflació a l'abril s'explica principalment per l'augment del 9,3% dels preus de vestit i el calçat a causa de l'inici de la temporada de primavera-estiu. També s'han encarit els transports, un 1,4%, a causa de l'augment de preus dels carburants i lubricants. Hotels, cafès i restaurants, amb un 1,2%; els aliments i begudes no alcohòliques, l'oci i la cultura, amb un 0,6%; la medicina, la vivenda i altres béns i serveis expliquen també part de l'alça dels preus. Per contra, només ha baixat el grup de comunicacions, un 0,2%.

Els preus han pujat a totes les comunitats autònomes, però els increments més importants s'han registrat a La Rioja, amb un 2,1%, i a Múrcia i Extremadura, amb un 1,8%. A l'altra cara de la moneda hi ha Navarra, amb una pujada del 0,9%.

Pel que fa a Catalunya els preus van pujar en la mateixa mesura que al conjunt de l'Estat, un 1,4%. Tot i que en aquest cas la taxa interanual es manté en el 2,7%, tres dècimes per sobre de la mitjana espanyola. Per províncies, a Lleida els preus van pujar un 1,6%, a Girona un 1,4% i a Barcelona i Tarragona van augmentar un 1,3% respecte al març.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut