Sortidor d'una gasolinera (Foto: Reuters)
A molts llocs, omplir el dipòsit d'un dièsel surt més car que si el cotxe és de benzina (Foto: Reuters)
Madrid

L'IPC puja un 0,7% i la inflació interanual se situa al 3,1% a Catalunya

Els preus han pujat a Catalunya un 0,7% a l'octubre en relació amb el setembre i, en un any, la inflació s'ha situat al 3,1%, segons les últimes dades que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística. Els productes i els serveis que més s'han encarit en un any són els relacionats amb el petroli i l'energia: el capítol de transports i el de l'habitatge. Al conjunt de l'Estat l'índex de preus de consum ha pujat a l'octubre un 0,8% respecte del mes anterior i, en un any, s'han encarit un 3%.

Actualitzat
Amb les dades d'octubre, la inflació interanual ja fa onze mesos que registre taxes del 3% o més; els últims quatre mesos, però, s'ha mantingut força estable, amb una dècima amunt i una dècima avall. En valors mensuals, l'octubre representa el tercer mes consecutiu en en què han augmentat els preus.

L'augment de la inflació, segons l'INE, rau en l'habitatge i els transports, les taxes interanuals dels quals s'han situat al 6,3% i al 7,6%, respectivament, amb descensos de nou dècimes respecte de la taxa de setembre en l'habitatge i de tres dècimes en els transports.

Pel que fa a la taxa mensual, que ha pujat per tercer mes consecutiu, l'INE atribueix l'augment dels preus a l'inici de la temporada del vestit i el calçat i a l'encariment dels preus del gasoil per la calefacció i el gas.

Anar al contingut