Un assortidor de benzina.
Continua la caiguda dels preus per cinquè mes consecutiu, arrossegats per l'abaratiment de l'energia.
Madrid

L'IPC intensifica el seu descens en caure un 0,4% el novembre, sobretot arrossegat per l'abaratiment de l'energia

Continua la caiguda de preus per cinquè mes consecutiu, arrossegats per l'abaratiment de l'energia

RedaccióActualitzat

Continua la caiguda de preus per cinquè mes consecutiu, arrossegats per l'abaratiment de l'energia. Segons l'Institut Nacional d'Estadística, l'índex de preus de consum, l'IPC avançat del mes de novembre, ha intensificat la caiguda en baixar un 0,4% respecte del mateix mes de l'any passat. Aquesta dada, a més a més, trenca la tendència a l'estabilitat experimentada els últims mesos, ja que, després del retrocés d'agost, amb un 0,5%, va experimentar una caiguda del 0,2% al setembre i del 0,1% a l'octubre.

Si es compara aquest novembre amb l'octubre, els preus cauen un lleuger 0,1%, que Estadística atribueix a la moderació dels preus de les gasolines i de l'electricitat.

Pel que fa a l'IPC harmonitzat, que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode que en tots els països de la zona euro, l'indicador avançat mostra un retrocés al novembre del 0,5%, tres dècimes menys que a l'octubre.

Si es confirmen aquestes dades, el proper 15 de desembre, suposarà un empitjorament de la taxa d'inflació. Tot i aquestes dades, el govern espanyol descarta que l'economia estigui en deflació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut