Madrid

L'IPC baixa 4 dècimes a l'agost i se situa en el 4,9%, 2,7 punts més que fa un any

La inflació s'ha reduït quatre dècimes el mes d'agost a l'estat espanyol i s'ha situat en el 4,9%. Segons l'indicador avançat de l'IPC, és la segona vegada que els preus baixen en l'últim any, un fet provocat per la moderació del preu del petroli durant aquest agost. Malgrat el descens de 4 dècimes, la taxa avançada per l'INE està molt per sobre de la d'ara fa un any, quan l'IPC estava al 2,2%. La dada definitiva no es coneixerà fins a l'11 de setembre.

Actualitzat

La inflació s'ha reduït, però continua molt per sobre de la xifra de fa un any. Segons l'indicador avançat de l'índex de preus al consum harmonitzat, que ha difós l'Institut Nacional d'Estadística, el descens ha estat de quatre dècimes, fins al 4,9%.

I és que des del setembre del 2007, l'encariment continu del petroli i de les matèries primeres han fet que les taxes d'inflació se situessin en màxims històrics. Ha estat el preu del Brent, que en les últimes setmanes s'ha moderat, el que ha permès aquesta treva en el continu encariment dels preus. I és que, després que a mitjans de juliol va arribar als 147 dòlars, ara el Brent s'ha situat en 115 dòlars el barril.

La dada definitiva de la inflació de l'agost, que es coneixerà l'11 de setembre, no s'espera que variï gaire. En tot cas, si finalment coincideixen l'avançada aquest dijous, es tractarà del segon cop en els últims dotze mesos que els preus es moderen, després que a l'abril es reduïssin també un 0,4%, fins al 4,2, després que al juliol assolís el 5,3%, la xifra més alta des del desembre del 1992.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut